ÅrsfavoriterFavoriterGemensamt temaMakeupNaglar

Gemensamt Tema: Bästa produkterna från 2023

Gemensamt Tema: Bästa produkterna från 2023

Jag vill börja med att säga att jag hoppas att ni alla har haft en jättefin julafton. Här var det lugnt och trevligt och vill ni se vad jag hade på mina gulröda läppar får ni gärna kolla in min Instagram som även den heter Beautybyråkraten.

Som ni kanske sett har vi Beautybloggare just nu ett gemensamt tema, nämligen att lyfta fram några av våra personliga favoritprodukter från i år. Matilda Eliasson skrev om sina favoriter här, och nu kommer mitt bidrag.

Jag har valt att peka ut de produkter som har varit nya hos mig i år och som jag verkligen har fastnat för, så de kanske inte är nylanserade under just 2023. Det är även de produkter jag oftast använder när jag vill ha ett fint resultat utan att behöva fundera över hur jag ska uppnå det för jag vet att de funkar!

Först ut är mitt älskade rouge/bronzer från Charlotte Tilbury, Cheek to Chic i färgen Ecstasy. Redan när jag var på jobbresa i London i våras spanade jag in detta rouge i den vackra Charlotte Tilburybutiken i Covent Garden. Jag valde dock bort det till förmån för en foundation och concealer då jag ville skona min arma plånbok lite. Men när jag besökte den nyöppnade butiken på NK i Stockholm i början av december slog jag till på rouget och sedan dess har jag varit fast. Det är en lyxig och fin dosa och mycket produkt, i två olika nyanser. I mitten en ljusrosa och den yttre och omslutande cirkeln är brun. Tillsammans blir dessa en jättefin rouge/bronzer som ger den där perfekta piggheten till kinderna utan att bli för mycket eller se onaturligt ut.

Nästa favorit är från ett relativt nytt skönhetsmärke vid namn Emité Cosmetics. Namnet till trots är det faktiskt svenskt, och det är ett vegansk sminkmärke med bra kvalitet. Jag har testat både rouge och ögonskuggor från Emité som jag verkligen är imponerad av, men min favorit för 2023 är deras Correct & Conceal. Det är en concealer i burk med tre olika nyanser i en perfekt cremeform. Jag använder den gula concealern med en lite större, platt borste för att dölja mina röda partier och blemmor innan jag applicerar foundation och den korrigerar genast bort det röda och sitter kvar lika bra hela dagen.

Jag vet att jag nog är sen på bollen, men en ny favorit för mig i år är Depends Geliq, som är ett gör-gellacknaglar-hemma-underverk. Man målar på olika lager med lack, sticker in naglarna under den lilla UV-lampan och efter ca 30 minuters fixande har man jättefina naglar som håller sig intakta i ungefär två veckor! Det finns många olika nyanser på de speciella gelliq-lacken och även många fina varianter med glitter i. Ett väldigt bra budgetalternativ för de som brukar gå på nagelsalong och fixa naglarna och även lite roligt att pyssla med tycker jag.

En annan favorit är en produkt jag använder i stort sett dagligen och det är eyelinern Long-lasting liquid liner från Artdeco. Det är en smal filtspets som gör att det blir förvånansvärt lätt att lägga en fin eyeliner längs med övre fransraden. Jag tycker också att svärtan är riktigt bra och skarp och dessutom sitter denna eyeliner kvar jättebra där man lägger den. Jag brukar dock inte använda den under ögat utan där lägger jag oftast en kajalpenna istället då jag tycker den flytande eyelinern blir lite för skarp.

Jag som inte är en hårnörd måste ju ändå nämna en nyfunnen vän till mitt hår. Det är Volume Cream från Clean Up Haircare. Det är en trögflytande kräm som jag masserar in lite av i håret när det är halvtorrt innan jag fönar det. Då får håret mycket mer volym än annars och det håller sig i fler dagar än annars utan att bli fett. Den blev en omedelbar favorit och kan verkligen rekommenderas till er med tunt hår som vill att det ska kännas lite kraftigare och inte lika statiskt och frissigt.

Sist ut är en concealer, och denna gång en concealer som jag använder för att ljusa upp under ögonen. Det är Pure Match Liquid concealer från Jane Iredale, som är en riktigt dryg concealer med den perfekta konsistensen. Den lägger sig som en täckande kräm under ögat samtidigt som den är lätt att dutta ut med fingret. Jag gillar även att den inte är helmatt utan ger lite lyster åt ögonområdet så det ser lite jämnare ut.

Vad har du för årsfavoriter? Skriv gärna i kommentarsfältet längst ner här.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *