FestParfymPersonligtShopping

På önskelistan

Den första höstmånaden är här och jag känner faktiskt visst pirr kring nystarten som en höst ändå bjuder på. Jag funderar mycket kring inköp som kommer göra att både vardag och festligheter känns upphöjda till tio (eller tusen?) och funderar över signatursmink, stil och doft. Häng med!

Jag har ofta långa perioder när jag egentligen inte suktar speciellt efter något nytt alls – och sedan kommer perioder som denna, när jag suktar över en hel del. Det kliar i fingrarna helt enkelt. Jag tänker på hur jag vill klä mig, vad jag vill dofta, vilket smink som ska utgöra min signaturlook och vilket sätt jag ska styla mitt hår. Just nu är jag alldeles pirrig när jag tänker på det och alldeles för många timmar har spenderats med att göra research och utforma listor på eventuella inköp.

Jag har totalt kärat ner mig i den ohyggligt dyra doften Rouge Chaotique från Byredo efter att ha fått ett test på den i min senaste beställning. Den doftar självförtroende, förföriskt och bestämt. En doft som helt enkelt inte ursäktar sig. Toppnoter är Bergamott, Citron, Saffran och körsbär, hjärtnoter plommon, pralin och ek och basnoter papyrus och oud. Detta är ett extrait de parfum och väldigt potent så ett par droppar räcker mer än väl – men kostar också 2850kr för 50ml så investeringen sitter så att säga djupt inne men jag kan inte tänka mig att inte ha denna doft så jag gissar att det blir till att punga upp. Till vardags bär jag näst intill osynliga Blanche från samma märke så att jag skulle bli så förälskad i denna var faktiskt rätt oväntat.

För hemmet blev jag väldigt sugen på det nyaste ljuset från Byredo som heter Sweet Grass. Det beskrivs som ett ljus som doftar örtigt och av gröna växter. Vi får se om det blir ett inköp eller inte. Just nu eldar jag Fleur Fantôme som doftar otroligt av sommarens allra ståtligaste blommor och det känns härligt att ta med sig sommaren in i hösten. Jag älskar att ha olika typer av dofter i olika rum och blommigt eller örtigt hör hemma i vårt lilla bibliotek/arbetsrum.

Jag är också ute efter en handväska/arbetsväska modell större som rymmer dator, iPad och andra attiraljer jag behöver ha med mig och snubblade över Bukvy som är ett svenskt varumärke. De har en modell av väska som kan bäras som handväska, axelbandsväska och som ryggsäck vilket låter som precis allt jag behöver i samma väska? Snygg är den också. Modellen heter Curie 3-i-1 och finns i olika storlekar, jag är sugen på Midi som rymmer 15” laptop. Men vilken färg ska man ta? Vågar man färg eller ska man satsa på något mer neutralt? Vill du kolla in så hittar du dem här!

Slutligen tre sminkprodukter jag tänker spana in när jag är i Stockholm under nästa vecka. Droppversionen av Super Loaded tinted Highlight från Westman Atelier ser underbar ut, jag älskar ju versionen i dosa men denna är jag nyfiken på. Den bruna krämögonskuggan från Armani har jag sett hos flera på Instagram på senare tid och den ser PERFEKT ut för vardagslooks. Sedan såg jag också att Armani har en krämblush och även om det ungefär är det sista jag behöver så måste jag kolla in den!

Om det blir några inköp eller inte återstår att se – har nämligen en hel del grejer som händer i höst som kommer sluka pengar på olika sätt. Men drömma får man ju – och önskelistor kan man skapa.

Kommande vecka känns verkligen spännande – äntligen ska vi Beautybloggare sammanstråla och besöka SHR’s mässa Hud- och kosmetik. På onsdagen när jag kommer ner ska jag möta upp Anna och Matilda för drink, middag och häng för att ladda för mässan och allt roligt som väntar de kommande dagarna.

Rapport från allt detta kommer såklart framöver.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *