MakeupRecension

Sommarkollektionen från BeautyAct by Kicks 2023

BeautyAct släppte sin sommarkollektion för någon månad sedan och den har synts lite här och var på sociala medier. Den består av en ögonskuggspalett, ett rouge, en bronzer, två skimrande settingspray och tre läppoljor. Jag fick ögonskuggspaletten och läppoljorna skickade till mig som PR och har nu hunnit testa dem ett tag, så här kommer mina tankar om produkterna.

Jag börjar med ögonskuggspaletten. Det är en väldigt fin palett som du ser. Färgerna som tilltalar mig mest är den mellanblå, den lilaskimriga och den skimriga vinröda. De flesta skuggorna känns mjuka och krämiga, men den röda och den orangea är nog lite hårdare pressade, för de känns inte lika mjuka, utan mer torra. De går dock att bygga upp fint ändå upplever jag. Över lag är detta en fin palett och jag trycker det är kul att man inte valt att gå all in på bruna nyanser, utan valt lite nedtonade färger som är lätta att bära. För mig som älskar starka färger blir den lite mesig, men perfekt som vardagspalett att använda när jag ska till jobbet. Förpackningen är snygg och känns rejäl, absolut inte plastig och billig, utan tvärtom lite tung och lyxig. Priset på 399 kronor skulle jag säga är rimligt för paletten.

Vidare till läppoljorna. De kommer i tre nyanser som också har olika doft. Enligt min näsa luktar de:

Ljusrosa  –  Päronsoda

Rosa – Hallonsoda

Röd – Körsbärsgodis

Härliga dofter, och ingen läskig smak på läpparna. Jag upplever att man bara känner doften en kort stund, sedan försvinner den, eller vänjer min näsa sig vid den, jag vet inte vilket. På mina läppar blir alla tre likadana färgmässigt tycker jag. De känns lätta på läpparna, varken klistriga eller tjocka. De sitter ett tag, men ger inget long-lasting-resultat direkt, vilket jag inte tycker man kan förvänta sig av en läppolja. Jag önskar att applikatorn var lite större, för jag får doppa den i produkten 2-3 gånger för att lägga ett lagom lager på läpparna. Det är egentligen inga bekymmer, men ändå något jag önskar varit annorlunda med produkten helt enkelt. Jag upplever inte dem som superåterfuktande eller liknande, mina läppar känns ungefär som innan när produkten försvunnit. Kort och gott tycker jag det är bra läppoljor som jag gärna använder.  Priset för dem är 179 kronor och det tycker jag är helt ok, men det finns billigare läppoljor som är lika bra.

I butik kikade jag på de andra produkterna i kollektionen och de var också fina. Rouget som jag var mest sugen på var dock en annan färg än jag hade väntat mig, mer korallfärgad och inte så rosa. Snyggt, men inte vad jag är på jakt efter just nu. Bronzern såg fin ut och likaså skimmer-sprayerna. En snygg kollektion helt enkelt, som jag tror passar de flesta.

Även Hudvårdsnörd har skrivit ett inlägg här på bloggen om kollektionen, läs gärna hennes tankar också -> Till inlägget av Hudvårdnörd

Har du testat något ur kollektionen? Vad tyckte du i så fall?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *