HårvårdNyheterRecensionUncategorized

Riktigt dryg hårvård

Riktigt dryg hårvård

Ja ingen vill väl kallas dryg, men just för skönhetsprodukter är det nog ändå en positiv egenskap – att det behövs väldigt lite för stor effekt och att de räcker länge! Och så är verkligen fallet med hårvårdsprodukterna från Ida Warg, i den mintgröna serien Cure. Det är en hårserie som ska vara vårdande för både håret men även hårbotten och i serien ingår schampo, balsam och skalpserum.

Jag har använt denna trio i ett par veckor nu och ändå finns det mycket kvar i flaskorna. Man behöver bara en liten klick av både schampot och balsamet och då har jag ändå rätt långt och tjockt hår. Schampot ger ett härligt lödder och doftar gott av äpple och päron, men utan att var alltför skarpt. Det är milt och skonsamt mot håret och ska även förebygga mjäll. Schampot innehåller Piroctone Olamine, en aktiv ingrediens som minskar uppkomsten av jästsvampen Malassezia samt Sodium PCA som ger bra med fukt.

Balsamet innehåller även det de lugnande och fuktgivande ingredienserna som schampot och ska masseras in efter schamponeringen. Skillnaden mot en del andra balsam ska detta masseras in även i hårbotten och sedan få vara kvar där i någon minut innan det sköljs bort. Då hjälper det till att lugna hårbotten, vilket sedan får ännu mer effekt av skalpserumet.

Detta serum innehåller också Sodium PCA och Aloe Vera, som arbetar tillsammans för att återställa, mjukgöra och lugna hårbotten, och så Piroctone Olamine. Och det är en ingrediens som inte bara bekämpar befintlig mjäll utan även förebygger dess återkomst. Jag har droppat i serumet i mitt hår efter att jag har torkat det med handduken och rett ut det med en tangle tweezer. Sedan har jag masserat hårbotten med en skalpborste från Wet Brush så serumet verkligen fått en skjuts in i skalpen. Och denna produkt ska sedan vara kvar i håret ända till nästa hårtvätt.

Jag gillar verkligen denna trio från Ida Warg. Det är behändiga flaskor som är lätta att använda och även att kunna ta med på resan. De är snygga och doften är precis lagom söt och inte för stark. Mitt hår har blivit extra mjukt och det känns som att hårbotten är mer nöjd, även att jag inte hade några direkta problem med varken mjäll eller kliande innan heller. Och det bästa av allt med hårvårdsprodukterna – De är underbart dryga!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *