HudvårdPersonligtRecension

Söndagsmasken #8

Inlägget innehåller annonslänkar märkta med *.

Solig söndag i Jämtland idag och selfcare blir både D-vitamin och hudvård. Söndagsmasken idag blir en härlig och inte förskräckligt dyr Sheet mask från Sydkorea.

Jag har haft ett par riktigt tuffa veckor men i takt med solens återkomst så känner jag sakta men säkert att jag i stunder mår lite bättre och det gör mig så himla glad. I morse började vi med lyxfrukost som barnen säger, det vill säga när man gör något som kan liknas vid hotellfrukost hemma – idag äggröra, bacon, våfflor osv. Efter frukost stängde jag in mig i badrummet för veckans söndagsmask eller ska jag säga söndagsritual?

Jag började med en omgång ansiktsmassage med Gua Sha-sten. Denna gång valde jag min sten från Anna Belle Minerals som är i den klassiska böljande och mjuka formen. Jag masserade bort spänningar i käke och panna och dränerade bort överskottsvätska och morgonpuffighet. När man utför massage med Gua Sha, eller vilken massage som helst egentligen är det viktigt att se till att huden och verktyget/händerna glider lätt mot varandra och till det använder jag en ansiktsolja. En favorit som jag använder flitigt till just Gua Sha och ansiktsmassage kommer från svenska MH+ Face Oil. Den olja jag gillar bäst heter något så långt som 2+B The Smooth and lovely age well face Oil serum 3% Bakuchiol och innehåller precis som man hör på namnet ingrediensen bakuchiol som är ett snällare alternativ till retinol och som jobbar på linjer, spänst och fyllighet. Oljan funkar lika bra att använda vid massage som ett avslutande lager i hudvårdsrutinen. Här hittar du oljan som också vunnit pris i Nordic Naturual Beauty Awards 2022.

Eftersom jag masserat ansiktet med en olja som också löser upp döda hudceller och fetter ut porerna så tvättar jag av ansiktet efter massagen med en snäll men effektiv rengöring. Idag föll valet på Dermalogicas Oil to foam Cleanser som jag tycker så mycket om.

På rengjord hy lägger jag sedan veckans söndagsmask – Klairs Midnight Blue Calming Sheet mask. Denna mask är en gammal favorit hos mig och jag har alltid ett par stycken i kylen för att kunna ta fram när huden känns i behov av något som jobbar på porerna utan att för den delen vara aggressivt på huden. Denna svarta mask är tillverkad av bambu och kol och serumet innehåller bland annat en form av naturlig BHA, lugnande centella och allantoin. Masken kommer i en tvådelad form som gör att den går att sätta tätt på huden, för mig som har en lite lägre panna får jag dock vika till den lite vid hårfästet. Här hittar du masken på rabatt just nu!*

Efteråt känns huden len, lugn och full av lyster och jag är redo för en söndag med solskenspromenad och lite förberedelser för veckan.

Har du lagt någon söndagsmask idag? Har du testat min favorit? Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *