FavoriterMakeupShopping

Vet du vilken borste du ska använda?

Vet du vilken borste du ska använda?

Inlägget innehåller annonslänkar som innebär att jag tjänar en liten peng om ni väljer att handla via dem. Detta gör att jag kan fortsätta skapa innehåll som ni efterfrågar och vill ha.

Det finns så många makeupborstar att välja mellan på marknaden idag och jag förstår om du blir överväldigad av att försöka lista ut vilken borste som bäst används till vad.

Att använda rätt borste till rätt produkt är avgörande för hur lätt det är att applicera dina produkter, få det resultat du önskar och hur bra din makeup kommer att hålla under dagen.

Det viktigaste att ta hänsyn till när du väljer borste är storlek och hur tät/kompakt borsten är.

Ju tätare borststråna sitter, det vill säga hur hårt packade de är desto mer färg vid applicering.

CAIA Flat Buffer Foundation Brush 14 är min favoritborste när jag applicerar krämprodukter; contour, bronzer, rouge. Den är platt och tät och plockar upp mycket färg som jag sen duttar (nästan stämplar) på huden. Samtidigt är den tillräckligt stor och ”fluffig” för att kunna jobba in produkten i huden.

Bild: caiacosmetics.se

CAIA Paddle Powder Brush 04 är till skillnad från den andra borsten väldigt mjuk med löst packade borststrån. Den här typen av fluffiga borstar funkar helt klart bäst med löst puder som appliceras på ett större område.

Bild: caiacosmetics.se

En annan sak att fundera över är om du vill ha en borste med naturlig eller syntetisk borst.

Naturlig borst är helt enkelt äkta djurhår, medan syntetisk borst är gjord av syntet/plast.

När jag utbildade mig till makeupartist 2006 fick jag lära mig att borstar gjorda av äkta hår är bäst att använda till torra produkter (puderprodukter) och till kladdiga produkter, det vill säga krämprodukter var en borste i syntet bästa valet.

Skönhetsmarknaden har (tack och lov) utvecklats mycket sedan 2006 och idag finns det otroligt bra borstar och penslar i syntet som fungerar lika bra till puderprodukter som till krämvarianter.

Det handlar mest om en smaksak och personliga preferenser. Hur du väljer är upp till dig.

En sak att tänka på är dock att syntetiska borstar inte är lika mjuka som en borste av äkta hår, men de fäller heller inga hårstrån (som en äkta borst gör) och därför kan de ses som mer hållbara. Syntetborstar är ofta lättare att rengöra än den med äkta hår.

Slutsats: Om du vill ha mer färg och täckning, välj en mer kompakt borste. Har du tänkt dig ett skirt resultat, ”a wash of color”, satsa på en större och fluffigare borste.

Vad använder du för borstar? Scrolla längst ner på sidan och lämna en kommentar vetja!

Dela detta inlägg

2 kommentarer

  1. Jag använder både naturborst och syntetiska borstar. Främst gillar jag borstar som är lite mindre för bättre precision. Allra bäst tycker jag borstarna från Wayne Goss (naturborst) och Westman Atelier (syntetisk borst) är för allt blir alltid så himla snyggt med dem och då är jag allt annat än ett proffs!

    1. Jag håller med dig. Jag gillar också generellt mindre borstar. Jag har inte testat borstarna från Westman Atelier och jag sörjer fortfarande att jag inte slog till och köpte borstarna när de reades ut på deras hemsida 😕

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *