EventHudvårdRecension

Underbar hudvårdsrutin från Korea, via Norge!

Underbar hudvårdsrutin från Korea, via Norge!

Sedan ett antal veckor tillbaka består min hudvårdsrutin av nästan uteslutande K-beauty, och med det menas naturligtvis Korean Beauty. Det har varit trendigt i rätt många år nu och jag har testat enstaka produkter från lite olika koreanska skönhetsmärken och har gillat det mesta. Men nu går jag all in och kör både toner, serum, ögoncreme och dagcreme från det koreanska märket Haru Haru Wonder.

Jag kom först i kontakt med Haru Haru då jag fick stifta bekantskap med två väldans trevliga norska kvinnor under höstens Daisy Beauty Expo i Stockholm och de berättade att de driver ett norskt skönhetsimportföretag vid namn Soel. De har specialiserat sig på just koreanska skönhetsmärken och jag fick testa några produkter från bla Haru Haru.

Så här kommer lite beskrivning om dessa produkter och såklart även vad jag tycker om dem. Vi börjar med tonern, Black Rice Hyaluronic Toner, The First Essence. Det är ett ansiktsvatten som man droppar på en bomullspad och sedan stryker över ansikte och hals. Den innehåller jäst svart ris, hyaluronsyra, ginseng- och bambuskottextrakt och hjälper till att återställa hudens elasticitet och ger djup återfuktning. Den innehåller även antioxidanter som skyddar huden från UV-skador och fina linjer. Jag gillar denna toner då den är mild och inte innehåller varken alkohol eller parfym och passar därför utmärkt för min känsliga hud. Den är väldigt lättflytande och man behöver inte många droppar varje gång så den känns dryg.

Efter toner använder jag serum och då antingen Black Rice Hyaluronic Anti-Wrinkle Serum på morgonen eller Black Rice Serum på kvällen. Båda dessa serum innehåller fermenterat svart ris som är naturligt rikt på antioxidanter och fullt av högkoncentrerade polyfenoler och flavonoidpigment som skyddar huden från fria radikaler. Dagserumet ger väldigt bra med fukt och om man inte är jättetorr skulle jag säga att man kan ha det utan en annan fuktcreme ovanpå. Det har en ganska speciell doft, lite som sojan när man äter sushi tycker jag, fast fräsch 🙂 Kvällsserumet ger även det bra med fukt, men det innehåller dessutom mer aktiva ingredienser som ökar cellförnyelsen i huden och verkar anti-age. 

Fuktcremen Honey Green Aqua Bomb är riktigt spännande, både till förpackning och konsistens! Den kommer i en förpackning som ser ut som en take away-kaffe och jag gillar den mycket. Jag har även deras riktiga take away-mugg som faktiskt är för kaffe och tillsammans är de en så trevlig duo som gör min morgon lite extra trevlig. Själva krämen är i gelform och känns kylande mot huden. Den innehåller hyaluronsyra som ger riktigt bra med fukt och går samtidigt in snabbt i huden så man direkt kan sminka sig efteråt. Bland annat innehåller den grönt te, som är känt för att vara rikt på antioxidanter samtidigt som det lugnar rodnad och irritation orsakad av yttre påfrestningar. Den jämnar även ut pigmentering och ökar hudens regenereringsprocess. En annan ingrediens är honung, som har en antiinflammatorisk och antibakteriell effekt.

Sist ut i min rutin är såklart en ögoncreme, och detta är Haru Harus Black Rice Bakuchiol Eye Cream. Precis som namnet avslöjar innehåller den bakuchiol som är en mildare variant av den aktiva ingrediensen retinol och som hjälper till att reducera fina linjer. Denna ögoncreme ljusa även upp ögonområdet så man ser lite piggare. Jag älskar konsistensen som är mjuk och krämig och smälter in direkt i ögonområdet ute att man blir irriterad eller torr under dagen.

Ja föga förvånande gillar jag samtliga dessa Haru Haru-produkter, ja för annars skulle jag ju plocka bort den jag inte gillade från rutinen. Favoriten är fuktcremen dels för den sköna svalkan och dels för den läckra förpackningen, men även tonern dagserumet har blivit en produkt jag längtar efter att använda varje gång.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *