EventFestMakeupParfymPersonligt

En skönhetsoas i Östergötland och deras bästa makeuptips

En skönhetsoas i Östergötland och deras bästa makeuptips

Plötsligt hände det, jag vann en tävling på Instagram! Priset var att få komma till Makeup Center i Linköping och bli sminkad av proffs med produkter från märket By Terry och dessutom ihop med min vän Hanna. Så, i fredags tog två förväntansfulla damer pendeln till Linköping, och då vi var lite tidiga blev det en liten sväng på stan då det ju finns lite fler intressanta butiker där än här i Mjölby.

När vi sen kom till Makeup Center, som är som en härlig skönhetsoas på en sidogata vid ett av torgen i centrala Linköping, välkomnades vi med varsitt glas bubbel. Vi spanade in alla härligheter som fanns där inne, bland annat parfym från NCP och Savour, hudvård exempelvis från Dr Grandel, smink från bland annat Emite Cosmetics, LH Cosmetics, Sweed och By Terry och en massa vackra och färgsprakande smycken.

Sen var det dags för själva sminkandet, och då båda ägarna var på plats fick jag och Hanna bli sminkade samtidigt, i varsin del av butiken. Jag blev sminkad av Henrik, som är makeupartist men även ägare. Han är så duktig och bland de trevligaste personerna jag träffat i branschen. Första steget blev att ta bort min befintliga makeup, då jag inte ville åka in till Linköping helt osminkad. Efter sminkborttagning i form av micellärvatten från By Terry fick jag ett jättehärligt ansiktsvatten med äkta rosenblad i, båda från By Terry. Sedan följde serum, ögoncreme, fuktcreme och primer. Jag har inte testatBy Terrys hudvård tidigare, men de kändes riktigt bra och framförallt väldigt härliga då samtliga innehåller ros och doftar fantastiskt.

Men jag är som ni kanske redan vet allra mest insnöad på makeup så när det var dags för det ansträngde jag mig lite extra för att se allt som gjorde och med vilka produkter. Då jag själv inte är utbildad makeupartist blir jag alltid så fascinerad över att få se hur proffs arbetar när de lägger en makeup. Vilka tekniker, vilka redskap och hur mycket produkt använder de?

Jag som älskar en bas som har bra täckning och även glow fick till min glädje en blandning av Brightening CC Serum och Hyaluronic Hydra Foundation. Tillsammans blir de en superkombo som med hjälp av settingpudret Hyaluronic Hyra Power och settingsprayen Hyaluronic Glow satt som en smäck hela kvällen, natten och till och med såg oförändrad ut morgonen efter (ja jag vet att man inte ska sova med smink…)

Jag fick även prova By Terrys concealer, läppstift och den magiska flytande bronzern Brightening CC Blush, Sunny Glow. Några andra produkter som också lyckades smyga sig in var en supervacker rouge från Emité Cosmetics och brynpenna från Sweed. Allra mest nyfiken var jag på hur han skulle lyckas få till min ögonmakeup då jag tycker det är det svåraste. Här användes två ögonskuggspennor från By Terry, Sunny Flash Glow vilka visade sig sitta kvar superbra trots mina oljiga ögonlock!

Både jag och Hanna blev supernöjda med sminkningen och kände och verkligen så fina. Ja, faktiskt så fina så vi kände att vi bara var tvungna att gå ut på stan och äta middag, dricka cocktails och till och med sjunga karaoke (!)

Stort tack till fantastiska Makeup Center
Tapas på Aioli i Linköping
Signatur Cocktails på Grand i Linköping
Sminket morgonen efter!

Makeup Center är verkligen som en godisbutik för beautyälskare och jag längtar redan efter nästa besök där. Här kommer några av de mängder av bra tips jag lärde mig av Henrik om hur man lyckas med en snygg sminkning;

Att om man sminkar ögonen och tycker att en del av ögonskuggan eller kajalen ramlat ner eller ut lite för mycket drar man enkelt en linje med sin ögonconcealer för att få till det perfekta, skarpa avslutet vid ögats ytterkant.

Att använda en foundationborste på samma sätt som en beautyblender och alltså ”buffa” in foundationen i huden istället för att dra eller göra cirkulära rörelser då det kan ge ränder.

Att basen och hudvården är mycket viktigare att försöka få till än att börja med att försöka få till en ögonsminkning med flera olika färger och nyanser.

Att inte vara så rädd för mörka ögonskuggor och ”blaffa på” en hel del på ögonlockets yttre halva och upp en bit mot ögonbrynet, och att man sedan kan sudda ut det till lagom nyans.

Att använda fuktgivande settingspray i flera omgångar under sminkningen, både innan foundation, innan puder och sist av allt!

Och vad köpte jag då med mig från denna finfina godisbutik av beauty? De två ögonskuggspennorna från By Terry och den underbara rougen från Emite Cosmetics. Men jag kan avslöja att både toner, ögonskuggspalett och foundation från By Terry kommer stå med på min önskelista till tomten…

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *