EventHudvårdNyheterPersonligt

Polska skönhetsmärken inget Hocus Pocus

Polska skönhetsmärken inget Hocus Pocus

Är skönhetsbranschen i Polen något att ha? Ja absolut säger jag efter att ha besökt Polska Ambassaden i Stockholms trevliga event Natural Beauty Poland. Det kändes lite extra roligt att få komma till just en ambassad eftersom jag hade sex månaders praktik på svenska ambassaden i Budapest under min studietid. På polska ambassaden fick jag träffa ett tiotal företrädare för polska skönhetsmärken, som alla dessutom står för naturkosmetik och naturlig hudvård. Jag fick till och med äran att prata med ambassadören Joanna Hofman som var värd för eventet tillsammans med Polish Investment and Trade Agency. Eventet var även ett samarbete med Nordic organic food fair, Natural Beauty Show och Eco living Scandinavia, som är event som hålls i Malmö varje år. Några höjdpunkter från detta event kommer här.

  • Stara Mydlarnia. Det är ett polskt skönhetsmärke som har makeup, hudvård, hårvård och kroppsvård som är vegansk och naturlig. De vill att deras produkter ska vara enkla att använda men samtidigt ha hög kvalitet och en känsla av att de är unika. En spännande produkt från dem var den svarta Pimento Wood for men, som är ett schampo i fast form. Det innehåller aktivt kol, cannabisolja , sheasmör, provitamin B5 och E vitamin. Denna är avsedd för män som börjar få grått hår.
  • Hagi. Det är ett företag som är grundat av kemister och kosmetologen Hanna och som ville skapa skönhetsprodukter som var naturliga och utan massa konstiga tillsatser. Hagi drivs av Hanna och hennes två döttrar Agata och Gabriela och namnet står Hanna, Agata, Gabriela and 1. Den produkt som mest fångade mitt intresse var deras handkrämer som ska vara bra för väldigt torra händer och som fanns i flera härliga dofter. De innehåller återfuktande sheasmör, men även vårdande ingredienser som biotin, vitamin e och Hibiscus. Hagi har även riktigt söta hudvårdsprodukter för bäbisar som jag nog hade skaffat mig om jag inte var tonårsförälder.
  • Hocus Pocus. Först av allt, underbart namn! Detta är inspirerat av att cirkusvärlden är spännande och innebär diversitet och där finns inget utrymme för mediokert. Hocus Pocus vill att kunderna ska få en stunds magi och komma ifrån vardagens ofta färglösa rutiner. De har både vanliga hudvårdsprodukter och även hudvård för tatueringar. Jag är mest nyfiken på deras serum Show off! som ska ge en mild exfoliering och förhöjer hudens naturliga skönhet med mer lyster och mindre pigmenteringar.
  • Krayna är ett helt vegansk skönhetsmärke från den polska regionen Krajna. Regionen har vacker natur som gett inspiration till företagets produkter och hållbara förpackningar. En spännande produkt är dagkrämen AY 3 Chestnut som precis som namnet antyder innehåller kastanjer. Den är bra för atopisk hud och för att reducera rödhet, vilket låter lite extra fint i mina öron som ju har röda partier i ansiktet. Jag fick en pratstund med grundaren Magdalena och det var så roligt att höra hur passionerad hon var över sin region och sina produkter.
  • Four Starlings. Detta polska skönhetsmärke tillverkar naturliga produkter med ”enkla formuleringar med en lokal twist”. En av deras mest populära produkter är en deodorant i fast form som kommer i en liten fin burk. Jag tyckte den såg väldigt fin ut och doftade gott, men det jag fastnade för allra mest var deras berättelse om att en användare av denna deodorant hade upptäckt tidigt stadie av cancer mycket på grund av denna. Den smörjs nämligen på med handen under armen och när kvinnan de berättade om gjorde det hade hon känt en knöl nära armhålan, som sedan kollades upp och kunde tas bort direkt. Fantastisk historia och jag är själv sugen på att testa om denna deo även är effektiv som deodorant.

Jag fick till min stora glädje med mig några prova-på-produkter hem, som kom i en vacker förpackning skapad av Finepack.

Som ni nog förstår uppskattade jag verkligen detta event och jag kommer definitivt snegla mer på polska skönhetsmärken, för de är verkligen på stark frammarsch.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *