Nyheter

Nytt svenskt sminkmärke för de med fet eller kombinerad hy

Det är dags att bli lite lokalpatriotisk för det ska lanseras ett nytt Uppsalabaserat sminkmärke. Jag är född, uppväxt och fortfarande kvar i Uppsala. Världens bästa stad för övrigt. Välkommen hit, välkommen hem som det står på skylten vid E4:an när man börjar närma sig.

Uppsala som inte längre har ett Sephora men Domkyrkan är fortfarande kvar.

Minolei Cosmetics startades av make-up artisten Emma Filipsson och skönhetsbloggaren Helena Amiley (bloggen) som upplevde att det inte fanns tillräckligt bra smink för fet eller kombinerad hy. Det kan jag inte ens uttala mig om det stämmer. Jag är absolut inte målgruppen eftersom min hy alltid befinner sig i olika stadier av öken.

Hittills har Minolei Cosmetics dragit in mångmiljon kapital och fått e-handelsjätten Lyko som återförsäljare. De tre första produkterna är en primer, en foundation och ett puder. Produkterna ska vara lätta, inte täppa till porer, motverka olja och se till att sminket sitter där det ska. Efter 3,5 år av utveckling kommer lansering ske nu i augusti på egna hemsidan och via Lyko.

Det ska bli väldigt roligt att följa Minolei även om det inte är produkter som passar min hud. Heja Uppsala och heja kvinnliga skönhetsentreprenörer!

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *