Första intrycketNaglar

Ett första intryck av Depend GeliQ

Jag har nu äntligen testat Depends GeliQ. Redan när detta släpptes var jag sugen på att testa, men med ett arbete som sjuksköterska, måste nagellacket gå snabbt och lätt att ta bort på måndagsmorgonen.  Vad jag förstått är det inte fallet med den här typen av gellack. Återkommer såklart med en uppdatering gällande det.

Depend GeliQ är alltså en sorts gellack, som man målar på i flera steg och härdar med UV-lampa i 30 sekunder mellan stegen. Det finns en fin, enkel beskrivning på ytterförpackningen, med bilder, men det finns en mer utförlig i bipacksedeln (blir osäker på om det heter så, men som sagt, jag är sjuksköterska, så för mig är det en bipacksedel). Det står klart och tydligt på ytterförpackningen att det är viktigt att läsa även den utförliga informationen.

I snabba drag går det till såhär. Man rengör nageln med en cleanser, målar ett lager baslack, härdar i UV-lampan, målar önskat antal lager med färgat lack och härdar i UV-lampan mellan lagren. Därefter ett topptack, härdar i UV-lampan och sedan drar man en glansvätska över nageln med hjälp av en bomullspad, och vips så är det klart. Det är dock viktigt att se till att man inte får nagellack på huden runt nageln, för det ökar risken för bland annat kontaktallergi mot produkten.

För mig tog det ungefär 1,5 timme nu första gången. Det hade kunnat gå snabbare, det kände jag. Jag lider nämligen av ångest och katastroftankar, och fick tvätta naglarna säkert tio gånger innan jag satte igång, för jag blev osäker på om jag hade pillat på dem efter jag torkat av dem. Jag var då rädd att det i så fall skulle sabba hela manikyren, så jag började liksom om på rengöringssteget massor av gånger. När det sedan var dags för själva nagellacken, så var det samma där, jag hade svårt att se om jag målat utanför, var superorolig och blev genomsvettig, och satt och torkade frenetiskt runt kanterna på vissa naglar innan själva härdningen i UV-lampan. Jag upplevde att när jag härdade naglarna i UV-lampan så kändes det varmt vid naglarna, lite läskig känsla, men inget som gjorde ont eller brände.

Allt såg jättebra ut, fram till sista steget. Nagellacket låg fint när jag hade härdat det efter topplacket och jag skulle bara dra glansvätskan över naglarna. Då var det som om överlacket helt plötsligt flöt ut på tre naglar. Det lade sig liksom i gropen mellan nageln och huden på sidorna av naglarna. Jag fick improvisera och klippa av de där kanterna med nagelsax och fila till dem försiktigt, och det löste sig fint ändå, tycker jag. Jag misstänker att det berodde på att jag hade tagit ett för tjockt lager med överlack.

Startsetet kostar ungefär 450 kronor och innehåller en UV-lampa, cleanser, baslack, topplack, glansvätska, nagelfil och manikyrpinne. Det man själv behöver köpa till är det färgade lack man önskar på naglarna (kostar ungefär 85 kronor) och remover (kostar ungefär 49 kronor). Priserna är dessutom ofta nedsatta, och då blir det en billig deal för snygga naglar.

Sammanfattningsvis så tycker jag att första intrycket är bra. För mig var det lite krångligt som sagt, mycket beroende på min ångestproblematik, men resultatet blev superbra. Jag är så himla nöjd. De blev precis som jag tänkte mig (bortsett från ett par kanter då, som ser lite fulare ut om man tittar väldigt noga). De är glansiga, känns sådär härligt tjocka och lyxiga som gelnaglar gör och hållbarheten får ett stort plus från mig.

Har du testat detta setet från Depend? Vad tyckte du i så fall?

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *