FavoriterHårvård

Hur många hårborstar behöver man?

Hur många hårborstar behöver man?

Min första tanke var att man såklart bara behöver en hårborste, om man har en riktigt bra sådan. Men när jag började räkna efter här hemma insåg jag att jag har hela sex borstar som jag ändå använder hyfsat regelbundet! Det kan vara lite i överkant, men jag har nu kommit fram till vilket det ultimata antalet är för mig och mitt hårs behov.

De borstar jag har är;

En ”vanlig” hårborste från kändisfrisören Bobby Oduncus hårvårdsmärke Bobbys Hair Care. Den kommer till det facila priset av 199 kronor och är nog den bästa borsten jag haft för att borsta igenom håret och sätta upp det i den hästsvans jag har nio av tio dagar. En riktigt bra allround-borste som nog skulle passa de allra flesta.

När jag precis har tvättat mitt hår använder jag dock inte denna borste, utan en som är betydligt glesare och därför lättare kan reda ut nytvättat hår. Det är den knallrosa Detangling Hairbrush från Tangle Teezer och kostar också runt 200 kronor. Med den undviker jag att det blir tovor och så gillar jag att den ligger direkt i handen så man får ett bra grepp om den till det ibland lite motsträviga blöta håret.

Sedan har jag alltid en pytteliten hårborste med mig i min handväska, för man vet ju aldrig när blåsten slår till, när man tagit av sig mössan väl framme på jobbet på vintern eller provat kläder i en affär och håret inte längre sitter kvar i den där hästsvansen. Då fiskar jag snabbt upp denna härliga gula borste från Budgie, fäller ut piggarna och drar genom håret för att åter få det på plats. Superpraktisk och den har varit en räddare i hår-nöden flera gånger! Den fick jag i en adventskalender från Kicks för ett par år sedan så är osäker på om den går att köpa nu, men det finns snarlika, ihopvikningsbara borstar hos andra märken.

Sen har jag lite av en specialborste för de dagar då mitt hår börjar kännas fett eller flottigt, vilket det ofta gör efter 2-3 dagar eftersom jag har fet hårtyp. Det är en borste som innehåller träkol, och som när man använder den hjälper till att ”torka upp håret” lite för att det . Det är den läckra borsten med det långa namnet Go Green Treatment and Shine Charcoal, från Wet Brush och fungerar riktigt fint tycker jag. Håret blir lent och känns faktiskt både lite renare och fräschare efter en genomborstning, och den kostar ca 170-220 kronor.

Jag har även en annan specialborste från Wet Brush vid namn Go Green Treatment & Shine Hair Brush Tea Tree, som istället för träkol innehåller lugnande Tea tree olja. Den ska användas i torrare hår då den hjälper till med återfuktning och även att lugna hårbotten. För mitt feta hår använder jag den dock mest då jag har nytvättat hår och inte haft i någon hårolja eller hårserum så håret får lite extra näring den vägen. Ett stort plus för dessa båda borstar är att de är tillverkade av biologiskt nedbrytbart material samt även är en fröjd för ögat. De ska dock inte användas tillsammans med en hårfön då materialet då kan förstöras, och kostar samma som den gråa.

Och sist men inte minst har jag en till miniborste, fast så pass stor så jag kan klara mig med bara denna när jag är iväg på resa. Den kan både reda ut nytvättat hår och borsta igenom ett torrt hår till tofsuppsättningen. Även den är från Wet Brush och heter Go Green Mini Detangler och som jag har i en underbar syrenlila färg och som kostar ca 75-100 kronor.

Så, av denna borstsamling, vilka är det jag anser mest nödvändiga? Jo det är den vanliga allroundborsten från Bobbys, utredningsborsten från Tangle teezer, Miniborsten från Budgie och kolborsten från Wet Brush och således blir åtminstone mitt svar på frågan om hur många hårborstar man egentligen behöver: Fyra. Men jag gillar att ha alla mina borstar 🙂

Hur många behöver du och vilka favoriter har du?

Dela detta inlägg

1 kommentar

  1. Jag borstar bara håret precis innan jag tvättar det, så för mig räcker det med en! När det sen är nytvättat har jag en gles kam som jag använder. Men mitt hår är lockigt, och om jag borstar eller kammar det när det är torrt drar jag ut lockarna och det blir bara frissigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *