EventHudvårdKroppsvårdMakeupNyheter

Nyheter på Stockholm Beauty Week

Nyheter på Stockholm Beauty Week

Den 30 maj var det åter igen dags för skönhetsmässan Stockholm Beauty week, och denna gång på Berns Salonger i Stockholm. Det var 80 utställare med allt från makeup, hudvård, hårvård, behandlingar, accessoarer och drycker – och allt detta inom området beauty! Jag besökte mässan med min Mjölbyvän Hanna och vi hängde på låset kl 10 och var sedan där ända till stängningen kl 21, allt för att hinna med att träffa så många utställare som möjligt och även delta på en del av de föreläsningar som erbjöds. Vi träffade en hel del gamla bekanta som det alltid är väldigt roligt att återse och vars produkter vi redan älskar, så som Dr Belter, Rodial, Gilda Liljebla, Inika Cosmetic, Zao Cosmetic, med flera. Men i detta inlägg tänkte jag berätta lite mer om några av de för oss tidigare okända märkena och som jag är nyfiken på att få veta mer om.

Först ut är Aie, som står för Activism in Elegance och som är ett nystartat finskt skönhetsmärke. Deras VD berättade om historien bakom märket, som framförallt bygger på en önskan att minska plast till haven, vilket jag tycker är väldigt bra eftersom jag jobbar med marin nedskräpning när jag inte bloggar 🙂 De har bland annat valt bort att ha prover av hudvårdsprodukterna eftersom sådana miniförpackningar av plast ofta hamnar just i havet. De arbetar för en hållbar planet och respekt för alla som lever på den. Aies produkter kommer i jättefina flaskor med pimpett, men det som gjorde mig allra mest nyfiken på dem var deras kännbara engagemang både på scen och i montern.

Nästa märke som var helt nytt för mig och som jag blev väldigt nyfiken på var Zanella, Derma Care. Det är ett svenskt hudvårdsföretag som funnits sedan 1997 och de tillverkar naturliga hudvårdsprodukter som har terapeutiska egenskaper. Men det som jag fastnade mest för var deras fantastiskt fina läppglans i montern som gav riktigt mycket glans och samtidigt innehöll vitaminer och är vårdande för läpparna. Jag testade den fina ljusröda färgen Ibiza.

Och ja, detta är låtsasläppar att testa läppglans på 🙂

I Bruns monter fann Hanna sin ”hår-tvilling”, alltså en som hade exakt samma tunna hårtyp som henne. De diskuterade länge och engagerat om hur man på olika sätt kunde få håret att få lite mer volym och tydligen ska Bruns hårprodukter verkligen kunna hjälpa till med bland annat det. Hanna köpte med sig en hel radda med hårprodukter från Bruns så det ska bli väldigt spännande att se om hon får ett hår med mer volym vid användning. Jag blev imponerad över hur de hade startat företaget, genom att stå och koka schampo hemma i bostaden till en början, tills de insåg vilken fantastisk produkt de hade och som alla som testade blev så nöjda med, så att de snabbt behövde bygga en hel fabrik!

Precis ovanför trappan träffade vi på Fletna, som är slang på slovenska för ”snygg/söt kvinna” och som säljer koreanska hudvårdsprodukter i Europa och Afrika. Jag tycker det är roligt att allt fler inser hur bra koreansk hudvård är och bra att den blir mer tillgänglig för oss i Sverige. Några av deras märken är Dewy Tree, som bland annat har populära produkter med snigelslem och Barulab som innehåller bla grönt te. Jag fick med mig några olika ansiktsmasker från Fletna som jag ser fram emot att testa.

Även Stay Well har koreansk hudvård med bland annat mina favoriter Peeling & Softening Foot Mask och Hubble Mask men i samma monter och som jag blev lite extra nyfiken på var Beauty of Joseon. Det är också ett koreanskt hudvårdsmärke och bygger på återskapande av det traditionella synsättet på skönhet från Joseondynastin (1392-1910), där man ansåg att en kvinnas hud skulle vara mjuk, len och frisk så hon kunde spegla sin inre skönhet. Väldigt fin tanka tycker jag, och jag ser fram emot att testa deras Revive Eye Serum och Glow Serum med Propolis och Niacinamide.

Såklart måste jag även nämna Mili Cosmetic, med en underbar monter i knallrosa! Detta makeupmärke startade faktiskt i år, 2023, av Mika Liias som var grundaren av Makeup store. Den leende Mika fanns också i montern, iklädd samma knallrosa färg 🙂 Än så länge har jag bara en mascara från Mili Cosmetic, men är såklart sugen på att testa fler produkter ur deras fina sortiment eftersom jag alltid varit ett stort fan av Makeup Stores smink.

I den vackra balsalen hittade vi en monter med Loelle, som är ett hudvårdsmärke som jag inte tidigare har kommit i kontakt med. Deras produkter bygger på gammal tradition från antiken som kompletterats med modern teknik. De är organiska och i sortimentet finns bland annat spännande African Black Soap , Marroccan Rhassoul Soap och Neroli Water. Jag fick med mig några produkter från den trevliga montern och ser fram emot att testa dem.

Hos Skincare Crafters fanns även där udda och spännande produkter. Bland annat ett grönt pulver i en glasflaska, som jag tyckte såg ut som salladskrydda. Men om man blandade det med lite vatten blev det till en grön ansiktsmask som svalkade huden och gav den näring då den innehöll spirulina och matcha. Skincare Crafters är ett svensk hudvårdsmärke med brasilianskt arv och bara det är ju väldigt intressant. Vi fick även dofta på en havssaltskrubb med kokos och citron och den var jag nästan sugen på att äta upp!

Den sista nyheten jag tänkte skriva om här är Klardie, som fanns i samma monter som Fillmed och som jag verkligen tycker om. Deras hudvårdsprodukter ska vara extra lämpliga för personer med känslig hy och rosacea, så därför är ju jag väldigt nyfiken på att testa dem eftersom jag lider av dessa hudtillstånd. De bygger på innovativ teknologi med cellförnyelse och lyster som mål. Och visst är de stilrena förpackningarna fina?

Ja det fanns såklart många fler nya och spännande produkter, men jag kommer berätta om fler längre fram och såklart även återkomma när jag hunnit testa några av produkterna från denna underbara mässa, både här och på min Instagram;

Dela detta inlägg

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *