HudbehandlingarRecension

Diamond Glow is a girls best friend!

Diamond Glow is a girls best friend!

Förra veckan var jag i Stockholm för ett jobbmöte och passade då på att efter mötet besöka salongen Care of Skin där jag hade bokat in en ansiktsbehandling med det spännande namnet Diamond Glow.

Det var en väldigt fin salong och butik med riktigt trevlig personal som bjöd på kaffe och choklad medan jag väntade. Det visade sig dessutom att Christina som skulle utföra ansiktsbehandlingen på mig, även hon var östgöte så var ju lite extra kul.

Diamond Glow är en behandling som innehåller 3 steg; den exfolierar, rengör med vakuum och tillför serum med aktiva ingredienser i det ögonblick porerna är öppna och således mest mottagliga. Det som händer är att döda hudceller och orenheter försvinner och samtidigt får huden näring och spänst av serumet. Till behandlingen används en maskin som ser väldigt futuristisk ut och ett munstycke som man drar över huden och som låter som att den suger och sprutar omvartannat. Behandlingen tar ca 45 minuter och kostar ca 1700 kr. Man kan göra den som en engångsbehandling då den ska ge ett omedelbart resultat med lyster och klarare hud, men kan även göras som en trestegsraket för att behålla resultatet längre.

Innan Christina började med själva behandlingen rengjorde hon mitt ansikte och hals. Sedan var det dags att välja vilket serum som skulle användas i min behandling. Då tittar man på hudtyp och det resultat man vill uppnå. Jag som har känslig hud fick först en omgång med Ultra Hydrating, som innehåller hyaluronsyra och återfuktar och gör huden smidigare. Efter det fick jag en omgång med Vitamin C, som är full av antioxidanter som skyddar och motverkar ålderstecken.

Christina drog med munstycket över ansiktet och halsen och det killade lite med jag tyckte inte att det gjorde ont. Till och med på läpparna körde hon, och där kändes det allra mest.

Efter maskinen fortsatte behandlingen med att jag fick ha en skön ansiktsmask med malva, från Cirkadia, på mig i 10 minuter. Och efter det serum och fuktcreme från Dermaquest. Sist fick jag ett lager BB Cream från Alex Cosmetic för att jämna ut hudtonen lite inför hemresan. Inte för att det egentligen behövdes, för min hud var inte rödare än vanligt och jag såg direkt att den hade ett väldigt fint glow.

Efter behandlingen visade Christina mig det som hade ”slussats ut” från min hud, och det såg ju inte så himla trevligt ut! Så skönt att bli av med det 🙂

Så vad tycker jag nu om behandlingen Diamond Glow? Jag gillade den skarpt! När jag morgonen efter behandlingen skulle lägga på dagcreme reagerade jag över hur slät och mjuk min hud kändes! Den hade även ett fint glow och lite ”klarare”. Nu när det har gått ungefär två veckor känner jag fortfarande att huden känns len och lystrig och jag behöver inte lika mycket primer och foundation som tidigare. Dessutom trodde jag att det skulle kännas mer att göra behandlingen, vilket jag var lite orolig över. Men det gjorde inte alls ont så det känns som en bra behandling för den som är nål-rädd eller liknande. Sist men inte minst, väldigt skönt att man inte såg konstig ut efteråt. Alltså, att jag kunde gå ut bland folk och inte känna mig som en tomat eller liknande var ju skönt eftersom jag skulle åka tåg hem. Sen kan jag ju inte säga att en behandling av Diamond Glow har ändrat mitt ansikte revolutionerande eller för all framtid, men det utlovar den ju inte heller. Då behöver man nog kraftfullare tag, som åtminstone jag inte är intresserad av att göra.

Så jag skulle absolut kunna tänka mig att göra denna behandling igen, bara lite synd att den än så länge inte finns att göra i Östergötland. Men samtidigt njöt jag verkligen av mitt besök hos Care of Skin så jag kanske återkommer dit nästa gång jag besöker huvudstaden.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *