Uncategorized

Återbrukstips!

Att konsumera klokt är en av mina hjärtefrågor, det känns viktigt att värna om både hud, plånbok och miljö på alla sätt vi kan. Att ta det ett steg längre är ju såklart att hitta andra användningsområden för gamla förpackningar – här tänkte jag ge två tips som jag gillar extra mycket!

Jag är (tyvärr) en sucker för lyxiga doftljus och det känns ju för sorgligt att bara kasta de vackra glasen bara för att själva ljuset brunnit ut. Mitt bästa är att återbruka dessa för att förvara t ex sminkborstar, sminkpennor osv i i badrumsskåpet. Om de är såhär fina gör det ju heller inget om man skulle råka lämna glaset framme i badrummet.

För att få ur den sista stearinen häller jag helt enkelt kokande vatten i glaset, låter stearin eller vax smälta och bilda en kaka på vattenytan som jag sedan lätt kan knäcka lös och diska glaset. Extra försiktig får man vara med ljus som har pappersetikett på utsidan om man önskar att behålla den, men det brukar fungera alldeles utmärkt. Ibland får man upprepa smält-rutinen två gånger innan allt lossnat men det är det värt!

Jag älskar att ha små buketter eller sätta sticklingar av olika blommor i små vaser runtom i huset. Sötaste små vaserna tycker jag att dessa små serumflaskor är – just dessa kommer från Biologique Recherche och är deras 30 ml flaskor, finns ännu putigare 8 ml också som är så pluttiga och gulliga. Självklart fungerar det lika bra med andra serumflaskor också som har en form som tilltalar! Jag tycker att det är så fint att duka med en hel grupp av dessa små med olika små kvistar eller blommor i.

För att lossa på etiketterna lägger jag dem i lite varmt vatten med några droppar yes och torkar sedan av det sista med aceton/kemiskt ren bensin för att få loss allt klister.

Burkar i glas kan bli en fin ljuslykta och burkar i plast brukar jag spara och sedan ha diverse småjox i såsom gem och andra små kontorstillbehör i.

Har du några bra återbrukstips som härrör till skönhet åt ena eller andra hållet, tipsa gärna! Och berätta – är du sugen på att testa något av mina tips! ❤️

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *