Hudvård

Pretty in pink

Pretty in pink är dagens tema 🙂 Ida warg beauty släppte ju ansiktsvård i höstas och denna rosa serie heter SOOTHING RICH.
Soothing Rich är speciellt anpassad för känslig hud och/eller extra torr hud.

Första produkten i serien som jag testade var Water-in-oil krämen och jag blev kär direkt. Den är rätt fet men jag tycker den absorberas fint och jag har använt den både som dag och nattkräm. Upplever att den liksom kapslar in fukten och den känns även lugnande. Ibland struntar jag i serumet och kör bara denna! Innehåller bl a squalane och lugnande havreolja!

Rengöringsoljan Infused Cleansing oil är lagom lätt och oljig – den lämnar ingen fet hinna – och den tar även bort sminket. Den innehåller squalane och avocado-olja och även antioxidanten Vitamin E som bevarar hudens skyddande barriär. Lämnar ingen torrhetskänsla utan len och återfuktad hud.

Om huden känns lite extra torr så är Gentle Avocado Oil skön att använda. Du kan använda den som den är eller blanda några droppar i fuktighetskrämen. Den innehåller som namnet säger avocado-olja men också lugnande jojoba olja. Lämnar ingen smör i solskenet känsla utan den går in i huden snabbt och huden känns sammetslen. Den innehåller förresten även ingefärsrotsextrakt som ökar blodcirkulationen och jag var nervös att den skulle få min brustna blodkärl se mera framträdande ut men jag såg ingen negativ inverkan.

Caviar Lime Transforming Serum innehåller kaviarlime som är en citrusfrukt som är en naturlig källa av exfolierierande AHA-syror men inte heller här känns det som att man behöva oroa sig för huden ska gå bananas. Serumet är formulerad ihop med gröna alger, lugnande och återfuktande jojobaolja och lugnande havreolja! Huden känns balanserad och lugn.

Jag tycker att man lyckats fantastiskt bra med formuleringarna i den här serien, huden känns lugn och fin och produkterna känns sköna att använda! Och de passar finemang för en mogen persika – dessa produkter har ingen åldersgräns utan den jobbar på att förstärka den känsliga och/eller torra huden.
Och dessa produkter går utmärkt att kombinera med produkter från de andra serierna Radiant Glow och Ultra Hydration (testa gärna Snow Mushroom Serum som för övrigt är finalist i Daisy Beauty Awards och Aqua-boost Cleansing Gel)

Dela detta inlägg

Vi är ett gäng bloggare som alla på olika sätt nördat ner oss i beauty. Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop och samlat våra bloggar på denna sida - Beautybloggare.se för tillsammans är vi starkare och kan ge dig som också är en beautynörd en direkt inblick i denna härliga värld ur flera olika perspektiv och personligheter.
Välkommen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *