Susannas beauty

  • Dubbelt upp! Olika sätt att haffa en extra av en favvis

    Här kommer en beautybekännelse: jag har dubbletter av en hel del produkter. Ibland av misstag (jag har guldfiskminne), ibland med flit. Främst är det mina favoritläpprodukter jag har lyckats hamstrat på mig dubbletter av. Här kommer en liten lista på sex punkter på hur och varför man får dubbletter av sina favvisar.

    Pillow talk är några nyanser
    mörkare än Heartthrob som tyvärr inte säljas längre 🙁 Detta är varför man ska hamstra favoriter.

    Två läppstift har jag dubbelt av är Charlotte Tilbury Pillow Talk (1. Julkalender) och Buxom Full Force Plumping Lipstick i nyansen Hearttrob (2. Trodde jag tappat bort första).

    En för skrivbordet, en för sminkbordet.

    Rosendoftande läppbalsamet ByTerry Baume de Rose (3. En för jobbet, en för hemmet).

    Två Clarins Lip Perfector (4. Gift with purchase) och två Buxom Full-On Plumping Lip Cream White Russian (5. ”Måste” utnyttja bonuscheck).

    Allt blir roligare när man har två

    Sista men inte minst så har jag av någon anledning tre stycken Dior Lip Glow i färgen 001 (6. ????? Allt spårade ur???).

  • Vårfavorit för alla åldrar

    Det är valborg och strålande sol över min hemstad Uppsala. (Här hade jag en absurt lång lokalpatriotisk utläggning om att Uppsala är den enda platsen på hela jorden man vill vara en valborg. Raderade allt för att bespara er min sentimentala totalhyllning till champagnefrukostar och flottåkning på Fyrisån).

    Nu vågar jag nästan tro på att våren är här.

    Jag kommer istället med en allmän påminnelse om att använda SPF. Som beautynörd lämnar jag aldrig huset utan ett lager SPF50. Mitt favoritsolskydd är just nu Sydkoreanska Skin1004 Madagascar Centella Hyaluronsyra-Cica Water-Fit Sun Serum SPF50 (världens längsta produktnamn?). Det smälter in i huden, ger en dos fukt till min torra hud och bråkar aldrig med min basmakeup. Både Bunny (10 år) och Björn (9 år) gillar den, för även yngre busfrön behöver solskydd.

    Glad valborg!

  • Empties april 2024

    Det är dags för ett sånt där inlägg där jag visar mina beautysopor = empties. Alltså, produkterna jag har använt upp till sista lilla droppe.

    Bild på tomma förpackningar

    Låt oss börja med L’oreal Proffessionnell Absolut Repair Conditioner är en helt godkänd balsam men inget speciellt. Shu Uemura är tårframkallande dyrt men jag totalt älskar flera av deras produkter. Det här är ett essence för håret, tror jag…? Namnet är i alla fall Essence Absolute. Det är som en en lätt lotion i konsistensen. Jag använder den i nytvättat, fuktigt hår. Den gör håret mjukt följsamt utan att den tynger ned. Den ger en dos fukt och tar bort friss.

    Tom tub och tom burk

    Origins Drink Up Intensive är en underbar melondoftande nattmasken som sveper in huden i en mjuk, skön slöja av fukt. Köps gärna igen. Beaute Pacifique D-Force Moisturizing Cream tycker jag påminner lite om Vaselin i konsistensen. Den innehåller tre olika typer av A-vitamin. Denna är inte den mest återfuktande kroppskrämen men jag använder den främst för just de uppbyggande ingredienserna.

    Nyxstiftet är ganska sunkigt nu..

    Ingen annan verkar tycka om IT Cosmetics ögonbrynspennor. De nämns aldrig någonstans och hamnar aldrig på några best of-lista (bara min) Jag är hela fancluben, kanske är det bara jag som köper dem. De sitter som berget, är lätta att arbeta med och universal taupe är en perfekt färgmatchning för mig. Nyx PRO sticks i 0.2 pink. Jag har redan deklarerat att detta är min absoluta favorit color corrector. En ny är redan inköpt, kan inte vara utan den.

  • När den gamla favoriten ersätts

    Jag älskar en laxrosa color corrector för att dämpa blåa nyanser under ögonen. Det är något jag använder dagligen och med åren har jag gått igenom X antal burkar av min trogna Smashbox x Becca Under Eye Brightening Corrector. Den har helt enkelt fungerat bäst men nu är den nedputtad från 1:a platsen.

    Ibland händer det: ett omedelbart omköp!

    Daisy Beauty Expo upptäckte jag Nyx Fix Stick concealer (i 0.2 pink) och det var omedelbar, hejdlös kärlek. Det är sällan jag köper om produkter men den här har blivit oumbärlig i min sminkrutin. När den började se mer än hälsosamt sunkig ut köpte jag därför en ny. Låt mig presentera en lista på varje för Nyx har ersatt Becca: 1. Fungerar på torr hud 2. Trollar bort pandaögon precis lika bra 3. Ingen kakighet 4. Billigare (189 kronor istället för 330 kronor). Men kanske bäst av allt, den kommer i form av ett stift. Jag har tappat tre stycken av Beccas glasburk rakt ned i golvet. Min pappas badrumsgolv är aning ”kantstött” eftersom burken gled som en tvål ur mina händer rakt ned kaklet och slog bort en flisa. Det kommer aldrig hända med min nya correctorälskling.

    Sunkiga, välanvända och trasiga produkter.
  • Årets bästa lyxköp (än så länge)

    Kombinationen sjuk, hemma och uttråkad kan vara förödande för en beautynörd. Det är ju så lätt att tröstshoppa. Jag har legat som en grönsak däckad av sjukdom. Lunginflammation? Absolut! Influensa? Jajamänsan! Kraftig uttorkning? Det med. På samma gång. Så denna misärtrippel ledde till sjukhusinläggningar, sjukskrivning, antibiotikakur x 2 och även en tids isolering pga smittrisk.

    Vanligtvis brukar beauty får mig att må bättre. Det fungerade inte den här gången. Jag var för trött, sliten och svag för att bry mig. På Akademiska sjukhuset tog jag en dusch med armen inlindad i en plastpåse eftersom jag var kopplad till dropp. Känslan av en varm dusch när man riktigt sunkig är bland det bästa som finns. Mitt hår var så skitigt och oljigt att jag var på väg att få dreads. Dax Oparfymerade Schampoo var oväntat bra. Inte uttorkande, rengjorde underbart, löddrade trevligt. Jag blev tillfälligt rejält upplivad över detta oväntade sjukhusfynd. Dax Duschkräm rekommenderas inte.

    En halv liter för 50 kronor,
    ka-ching!

    Men det blev faktiskt två beautyinköp under detta två månaders långa fysiska bottennapp. Det som fick mig med plötslig energi klicka på köpknappen var Dior. Jag är erkänt svag för Diors basprodukter. Det här visste jag inte riktigt vad det var men jag kände att jag absolut måste ha den direkt.

    Detta är en sån där trendig multiprodukt som kan användas på många olika sätt. Jag har använt den som highlighter, blandat med matt foundation för att få mer lyster och lagt som primer. Min favorit är att antingen blanda med Diors egna foundation Forever Glow eller lägga som en primer över hela ansiktet. Den är inte metallisk eller glittrande utan ger bara ett hejdundrande, hälsosamt lyster. Jag har använt den dagligen nu i veckor och jag kan inte få nog. Den är tveklöst för mycket glow för många, så testa i butik. För mig är den magi på flaska.

    Måste köpa en produkt som heter ”hyper glow”

    Nu kanske någon undrar vad köp nummer två var. Jo, det var Hickap Hyper Glow Body Scrub. Jag tror mig minnas att jag främst köpte den för att få fri frakt och att jag hade 20% rabatt på valfri kroppsprodukt. Så jag shoppade för att tjäna pengar. Har ännu inte använt den än.

    Ta hand om dig så hörs vi snart igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *