Mogna Persikan

 • Torrschampo på tre olika sätt

  På bilden har precis “tvättat” håret med Martinsson King Clean Mousse Dry Shampoo och håret känns nytvättat! Inget vitt pulver och ingen sträv känsla utan bara mjukt och lent hår! Gillar också att det ger liksom stadga i håret men utan att håret blir stelt och det gillar mitt hår som lätt blir torrt och frissigt i topparna efter några dagar efter hårtvätt om jag inte applicerar någon produkt och det här schampot löser problemet! Så för oss med vågigt hår och lockigt är det här toppen men det funkar så klart finemang även för rakt hår.

  Schampot är lätt att använda, texturen är lätt mousse och det är lätt att applicera och det torkar fort och det är helt osynligt som sagt var!

  Jag har tidigare skrivit om och hyllat Invisible Cleanse dry shampoo, som också är med på bilden, och jag tycker dessa kompletterar fint varandra och fungerar så klart fint även för sig så det är smaksak vilken av dem man väljer! Jag väljer sprayen de dagarna jag har rakt hår och moussen när jag har lockigt hår. Båda ger ren känsla i håret som håller länge.

  Root Lift torr volym spray är ju egentligen inget torrschampoo men det får vara med för jag upptäckte att den fungerar förebyggande och jag kunde lätt vänta 2 extra dagar innan jag tvättade håret och inte ens då kändes skalpen speciellt flottig.

  Root Lift är en supertorr volymspray som ger snabbt fint lyft! Även om den är supertorr och har lite pudrig känsla så ger inte den heller nån vit hinna! Jag sprayar nära rötterna och rufsar till med fingrarna men denna kan du använda i hela håret där du behöver volym. Den här kan man fylla på under dagen vid behov för den känns inte klibbig.

  Ingen av dessa tre produkterna har irriterad mitt hårbotten. Gillar även doften på dessa då den är elegant och lagom stark utan ta över. Och extra plus att produkterna är lätta och smidiga att använda – spaya på och du är ready to go liksom och det är ju det som är vitsen med torrschampon! Och de passar även för oss med mörkt hår!

  Clean Mousse dry shampoo 200ml/275kr
  Invisible Cleanse dry shampoo 300ml/275k
  Root Lift dry volume spray 200 ml/275kr

 • Min nya signaturdoft

  Layering av dofter är nästan som att skapa en egen parfym och N.C.P har nästan hur många dofter som helst i olika doftfamiljer som gör det enkelt att skapa sin egen signaturdoft. Eller enkelt och enkelt … jag har ju flera stycken N.C.P Olfactives från deras olika familjer sedan tidigare men det krävdes lite hjälp av David Gorgeous, N.C.P. Business Development Manager för att hitta min ultimata kombo. Han fick två ledtrådar av mig – ordet “fizzy” som beskriver hur jag känner mig och att min all time favoparfym är YSL Rive Gauche. Utifrån ledtrådarna kom han fram till att kombination 707 Oud&Patchouly och 201 Apple&Sandalwood skulle passa mig och vilken fullträff! Han kan verkligen sina produkter! 201 Apple&Sandalwood har jag ju sedan innan – och jag älskar den även som den är – och 707 har jag nu klickat hem! Har sniffat på doftpappret hela kvällen och jag är kär!

  David Gorgeous, N.C.P. Business Development Manager

  Intressant är också att jag har inte tidigare gillat varken fruktiga eller orientaliska dofter … Mogna Persikor har återigen visat att de kan lära sig att sitta 😀

  201 Apple&Sandalwood beskrivs såhär:
  Doftfamiljen Fruity Toppnot: Äpple Hjärtnot: Jasmin, vita blommor Basnot: Mysk, örter
  Olfactive Facet 201 är en fängslande doft med fruktiga noter av äpple, blomblad från jasmin och vita blommor. Den har en fräsch och sval komposition med en varm bas av mysk och en lätt aromatisk avslutning.

  707 Oud&Patchouly doftfamiljen Orientalisk
  Toppnot: Saffran/Kardemumma/Trä Hjärtnot: Patchouli/Sandelträ Basnot: Oud/Ambra/Mysk
  Med sina orientaliska toner av kardemumma och saffran vilar 707 på en djup och harmonisk bas av patchouli, oud och mysk.

  N.C.P Olfactives finns i 3 olika storlekar 5ml, 10ml och 50ml och det finns även en Seven Facets Discovery Set.

 • Kurlack för sköra naglar

  Ibland får jag beslutsångest när det gäller att välja vilken färg jag ska naglarna naglarna med men å andra sidan så är det ju är ett bra tillfälle att istället köra en förstärkande kur.
  Nu testar jag  Micro Cell 2000 Nail Repair Green nagelförstärkande lack.
  Jag tycker mina naglar har blivit torrare och skörare med åldern och vintern har nog inte heller hjälpt. Det här lacket används som en kur på ca 3 veckor. Första 2 dagarna används endast denna lack och det är det jag på naglarna på bilden (bilden tagen dag2) och jag tycker det ser ut som vanlig glansig baslack och det sitter bra! Dag 3 ska man avlägsna lacket och börja om från början och man upprepar denna procedur i ca 2-3 veckor och därefter kan lacket användas som vanlig underlack en gång i veckan.
  Under behandlingsperdioden ska Nail Repair Green påskynda återuppbyggande av proteinmolekyler i nagelns hornlager. och på så vis stärka nageln inifrån . Den skyddar naglarna från att brytas och skivas. Lacket innehåller även ett silica och mineralbaserad UV-filter som hjälper till att återfukta naglarna och skydda dem från uttorkning.
  Lacket är lite simmigt så den kamouflera även lite missfärgningar och och den har även en “ridgefiller” funktion så nagebädden ser helt slät ut.

  Micro Cell har även andra vårdande lacker samt färgade lack (som jag inte lyckats hitta på nåt köpställe i Sverige ännu dock).

  Ca. pris 165kr

 • Daisy Beauty Awards 2023

  Daisy Beauty Awards är en enda stor härlig “personalfest” för folk i branchen men även för oss beautybloggare (ca 400 gäster!) och så klart var delar av Beautybloggare.se också på plats.
  Själva prisutdelningen är alltid spännande – vinner just min favorit?! Att vara nominerad är ju en stor ära bara det och alla produkter som har blivit nominerade är ju egentligen vinnare! Juryn består som alltid av skönhetsinfluensers, bloggare, press och sociala medie-profiler.

  De som kammade hem vinsten i år är:

  Årets still going strong: Sunday Riley Ice Ceramide Moisturizing Cream
  Årets damdoft: Ex Nihilo
  Årets herrdoft: Armani Code Parfume
  Årets serum: Verso Super Elixir
  Årets ansiktstskräm: Kiehls Midnight Recovery Omega Rich Cloud Cream
  Årets foundation: Dior Forever Skin Glow Foundation
  Årets mascara: Ilia Beauty Limitless Lash Mascara
  Årets rouge: RMS ReDimension Hydra Powder Blush
  Årets läpprodukt: Clarins Lip Comfort Oil
  Årets brynprodukt: Browgame Cosmetics Instant Brow Lift Wax
  Årets kroppsvård: Sol de Janeiro Beija Flor Elasti Cream
  Årets hårvård: Amika Dream Routine Overnight Hydration Mask

  Grattis till alla vinnarna!

  Är du nyfiken och vill se lite bilder från galan så kan du kika här https://www.dropbox.com/sh/kgdx1mq7j95tfyd/AABVD1vPmjqhwh0LYESXdb9Ta?dl=0e
  Om du vill du låna någon bild glöm inte att ange fotografens namn och tagga gärna antingen @mognapersikan eller @katriinam på instagram !

  Tack Daisy Beauty och Kicki och Sam för en härlig fest <3
  Nu ska jag ta och klicka hem några av vinnarprodukterna 😉


 • Rena porer lätt – även för känslig hud!

  Oj! var min första reaktion när jag testade denna Press&Clear Exfoliating 2% BHA Toner från Medik8 ! De utlovar resultat på 7 dagar men jag såg skillnad redan efter första gången – och jag behöver kanske inte ens säga att jag blev kär!
  BHA är kort för betahydroxysyra som är en fettlöslig syra som är bra på lösa upp talg och döda hudceller! När man är en mogen persika och har dessutom rosacea som ofta innebär en ojämn hudstruktur så kan man ju behöva lite extra hjälp med båda delarna! Efter bara några dagar ser huden slät ut och porerna är rena och nästintill osynliga och huden ser helt enkelt ungdomligare ut. Huden har inte heller torkat ut på nåt vis.
  Och allt detta helt utan irritation då Medik8 har formulerat produkten så att den passar även känslig hud. Hemligheten tycks vara att salicylsyran är inkapslad och den frigörs långsamt.
  Den innehåller förutom BHA även 2 % tranexamsyra (bra mot pigmenteringar) , aloe vera och Sake-extrakt.
  Ska man börja använda syror så kan det ju vara bra att börja försiktigt nån dag i veckan och inte kanske göra som jag som körde både morgon och kväll från början för jag fick så bra resultat efter första gången – mycket vill ha mer liksom haha men som sagt var min hud har verkligen känts jättelugn!
  Flaskan är en praktisk och lufttät pumpflaska och det finns dessutom en refill att köpa! Gissa om dem här blir kvar i rutinen!

  Ca659kr/150ml