FavoriterHudhälsaHudvårdKroppsvårdRecension

Kroppens mest utsatta delar

Kroppens mest utsatta delar

Våra händer är en av de mest utsatta delarna av vår kropp. Vi använder dem ständigt i vårt dagliga liv, men vi tenderar att glömma bort att ta hand om dem ordentligt. Oavsett om du är en arbetare som använder verktyg och utsätts för hårda kemikalier eller en kontorsarbetare som sitter framför en dator hela dagen, så förtjänar dina händer extra kärlek och omsorg. En bra handkräm kan vara din bästa vän när det gäller att hålla dina händer mjuka, återfuktade och skyddade.

Jag behöver definitivt all hjälp jag kan få med att hålla mina händer mjuka, återfuktade och skyddade eftersom jag är en manisk handtvättare. Det är något som verkligen eskalerade under pandemin och lever kvar än idag. Så, vi kan lugn konstatera att mina händer sett riktigt bull ut i perioder och inget jag provat genom åren har hjälpt mer än tillfälligt. Känner du igen dig i något av detta så kan jag dock trösta med att jag numera hittat en kombo som gjort stor skillnad! Vi snackar total GAME CHANGER. Åh, önskar jag hade för- och efterbilder men jag trodde inte på det och nu får jag äta mina ord.

Att bara slänga på handkräm gör väldigt lite, för min del åtminstone, om jag inte har ett lager fukt att låsa in under så jag kör på en fuktgivande mist och smörjer därefter in handkrämen för att låsa in fuktboosten som misten ger mina händer. Misten jag använder nu är The Must Mist från MANTLE, men vilken fuktgivande mist som helst bör funka fint och anledningen kring varför jag använder Must Mist är helt enkelt för att jag inte gillar hur den känns i ansiktet, haha. På händerna känns den däremot hur fin som helst! Hade dock inte köpt en så pass dyr mist enbart för händerna om jag inte redan hade köpt den för att testa av andra anledningar.

Däremot är Cicaplast handkrämen från La Roche-Posay en must-have för min del. Den kommer jag att köpa om och om igen, den är ljuvlig och jag har tvingat på alla i min närhet att köpa på sig den. Den lugnar irriterad hud och lägger sig som ett bomullslager runt händerna utan att kännas klibbig. Klibbiga handkrämer är ju en big no-no för mig och får mig bara att vilja tvätta händerna ännu mer, vilket motverkar hela syftet liksom. Den här tickar alla boxar och att jag har en i jobbväskan, en på nattduksbordet och en i min vardagsväska säger väl egentligen allt?

Har ni provat att använda en fuktgivande mist under er handkräm tidigare eller är det något ni kanske kommer prova framöver?

Dela detta inlägg

Jag heter Christina och är 30 åring med stort intresse för allt beauty-relaterat. Har ganska nyligen blivit mamma och håller på att navigera hudförändringar till följd av min graviditet.

Jag har haft lite olika sociala medier med fokus på skönhet genom åren, men alltid fegat ur. ”Tänk om någon jag känner ser detta” - den sortens tänk. Sundayshelfie på Instagram har dock lyckats vara kvar i några år nu och det ska bli så roligt att kunna utveckla min passion i bloggform också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *