NaglarNyheter

Texturlack – äntligen tillbaka

När det kommer till trender på nagelfronten kan jag definitivt inte räknas som en early adopter. Snarare tvärt om. Jag klamrar mig fast vid trender som fanns för 10-15 år sedan (och långt innan dess). Men nu, nu har en av trenderna äntligen kommit tillbaka.

I några år har vi sett hur 90-talet tagit tillbaka. Ungdomar bär samma kläder som jag gjorde i grundskolan. Fjärilsklämmor, jazz- och cargobyxor och mesh. Lagom tills att jag vant mig vid att 90-talet var tillbaka kom millenium-modet, y2k tillbaka. Nu kryper vi framåt i modet ytterligare och mycket av det jag använde under min högstadie- och gymnasietid är nu inne igen. Äntligen finns det lite siluetter och formulas jag gillar igen. Vi börjar spaningen med 2010-tals lacken.

Crackled nails

Något som känns ganska ironiskt är att jag i början av året sen tömde min sista flaska av Depends Crackled lack från 2013. När de utgick passade jag på att köpa upp alla jag kunde hitta i diverse reakorgar. I januari 2023 hade jag använt upp alla. Döm av min förvåning när det en månad senare dyker upp rapporter från Daisy Beauty Expo att de är tillbaka. Jag bokstavligen skrattade rakt ut av glädje och chock. De krackelerade, “grafitti-lacken” är tillbaka. Processen att måla med dessa lack och se dem omedelbart krackelera är något otroligt tillfredsställande. Dessutom skapar de en design med det lilla extra utan att man behöver anstränga sig det minsta. Jag uppskattar sådant i just nagellack. Mina bloggkollegor Bloggbyråkraten och Mogna Persikan gillar också Depends Crackled lack. Kika på deras instagramkonton för inspiration!

Tack Alexandra aka Fashionink för att jag fick adoptera ditt kit med lack. Jag grät när paketet kom. Lyckan var total. TACK! <3 (Alexandra är en av de bloggare jag följt sen jag upptäckte bloggar. Klockren inspiration för outfits och beauty. In och följ henne, för sjutton!)

Nästa trend

Om jag får spå (läs: önska) är det nu dags att ta tillbaka min nästa favorit – Sugar nails. Sandlack. Oavsett vad man kallar det så är det ett texturerat lack som ger nageln en finish av sand. De innehåller glitter och har en lite metallisk men matt finish. De torkar otroligt fort. De ger dimension till nageln och glittret framhävs.

Jag har testat flera olika märken på just sugar nails men återkommer alltid till mina favoriter IsaDora Sugar Crush-lack. De håller otroligt bra, hade fantastisk finish och jag gillar känslan. Kan nog påstå att jag är IsaDora Sugar Crush största förespråkare. Alla jag pratat med om nagellack de senaste 10 åren har hört om Sugar Crush. Jag hade till och med 108 Wine Crush på ett sådant viktigt tillfälle som Daisy Beauty Awards. Om de släpper en ny variant kommer jag stå först i kön. De är, utan tvekan, de finaste lacken jag har, och någonsin haft i min samling på över 500 lack.

Kicks sockerlack var väldigt snygga men kortlivade och höll i bara något år. Barry M släppte en serie som hette Crystal Rock 2019 och de kan nästan tävla med IsaDora i kvalitet, tyvärr var nyanserna väldigt lika de jag redan hade.

På modefronten får peplum, stuprörsjeans, statementhalsband och döskallescarfar gärna bli trendigt igen. Det finns bara så mycket noppborttagare kan göra för för mina autentiska 2010-tals kläder, haha!

2013 var ett fint stilår för mig. Detta var min konstanta uniform. Nitskor från Nelly, slitna stuprörsjeans, peplumtoppar och texturlack.

P.S. Självklart är jag medveten om att dessa lack även fanns på 90-talet. Men mina minnen, som 90-talist, är lite mer tydliga från år 2000 och framåt.

/ Johanna, Beautyhyllan

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *