Kroppsvård

Verso Body Oil Cleanser med Salicylsyra

Är det flytande guld jag duschat med? Nej, men jag är ändå otroligt imponerad. Nu till den stora frågan – är den värd sina 600 kr?

Oljan

Verso body oil cleanser är som namnet avslöjar en duscholja. Den innehåller solrosolja, havre och salicylsyra. Oljan ska exfoliera och lugna. Den luktar otroligt behagligt och milt av citrus.

I kontakt med vatten blir oljan något mjölkig i konsistensen. Den glider förvånansvärt lätt över huden. En del andra duscholjor som jag testat har gett en sträv känsla när man applicerar den. Jag har låtit den verka i några minuter innan jag sköljt av den.

Vanligtvis måste jag smörja in mig direkt när jag kommer ut ur duschen. Det spelar ingen roll vad jag använt för produkter. Jag är torr som en öken och har en väldigt reaktiv hud. Därför var det lite chockartat att kliva ur duschen utan att känna den direkta känslan av att nästan krackelera (viss överdrift men känslan när huden blossar och svider är inte trevlig alls). Versos body oil har lyckats med något som få produkter lyckats med – att hålla mig återfuktad. Känslan håller i sig i över ett dygn. Det är nästan perverst hur många jag fått känna på min lena arm, haha!


Förpackning

Oljan är förpackad i en klassisk pumpflaska. I sig själv inte särskilt unik, nytänkande eller särskilt rolig. Pumpen är smidig och lätt att använda. Jag behöver inte ta i för att få ut produkten eller vara rädd att jag ska tappa den i duschen. Den är funktionell, stadig och har en väldigt fin matt finish (för att vara en plastförpackning). Praktiskt kan verka tråkigt, men produkten och brandingen väger helt klart upp för det.

Versos branding är genialisk. Jag har skrivit en c-uppsats där vi undersökte hur förpackningar könskodas och huruvida en förpackning till en skönhetsprodukt kan vara unisex. Nördig, ja visst! Hade vi undersökt Versos förpackningar och branding hade den troligen kommit väldigt nära just unisex. Jag är svag för märken som jobbar åt det hållet. Verso får högsta betyg på “så-snygg-att-de-blir-en-del-av-inredningen-skalan”.

Kommer jag skaffa en ny när denna är slut?

Det är definitivt en av de dyraste produkterna jag har testat med sina 600 kr för 300 ml. Och det bär emot att säga att den kvalar in på topp 5 när det kommer till kroppsvård som används i duschen. Kommer jag använda den tomma förpackningen till andra produkter medan jag sparar ihop till en ny flaska? Absolut.

Kostar 600 kr för 300 ml och kan köpas på exempelvis lyko.com och Åhléns.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *