MakeupProduktdissarRecension

Hype-vecka nr 1 – Lancôme Monsieur Big

Hype-vecka är mitt nya koncept där ni röstar på två hypade produkter i en utvald kategori och jag testar. Röstningen sker på min Instagram. Därefter testar jag produkten i en vecka för att avgöra om den är värd sin hype.

Först ut var kategorin mascara. Anastasia Beverly Hills Lash Brag mot Lancôme Monsieur Big. Lancôme vann. Kommentarerna var blandade med folk som antingen älskade den eller hatade den. Var väldigt pepp på att se vilken ställning jag skulle ha efter en vecka.

Dag 1

Applicerade mascaran vid kl 7 på morgonen. Borsten är stor och formulan är väldigt krämig. Borsten tog med väldigt mycket produkt ur hylsan och det hamnade en hel del mascara på ögonlocken. Den gav fin volym och mycket svärta. Resultatet blev väldigt fint när jag städat bort kladdet.

Vid 14 började jag se att en hel del mascara hamnat både nedanför ögat och på ögonlocket. Både i smulor i ansiktet och mer kladdigt längst nedre fransraden. I vanliga fall har jag inte problem med detta pga otroligt torr i ögonområdet.

Efter det fortsatte förfallet fram tills dess att jag tog bort den när jag kom hem från jobbet. Borttagningen var enkel och jag fick bort alls med en bomullsrondell dränkt i micellärvatten.

Dag 2


Samma upplevelse vid applicering.

Dag 2 hade jag samma upplevelse vid applicering. Något kladdig men väldigt fint resultat.

Vid lunch startade problemen. Jag har inte direkt känsliga ögon men om det blåser kan det komma en liten tår i ögonvrån. När jag varit ute och köpt lunch såg jag ut som en panda. Vill poängtera att det inte var mycket fukt som kom från mina ögon. Jag hade noll mascara kvar på fransarna. Den hade istället hamnat i hela ansiktet. Ungefär som när jag haft corpsepaint (här kan du se hur det ser ut)

Fick ta bort allt mitt smink på jobbet och mascara-resterna fortsatte irritera mina ögon resten av dagen.

Dag 3

Min 30-års dag och jag har fått nog. På morgonen tog jag ett beslut. Denna mascara skulle inte få förstöra något mer av min födelsedagsvecka. Den har redan visat sig vara totalt värdelös för mig och den var värdig en tripp till de sälla jaktmarkerna. Bye bye!

Slutsats

Den här mascaran kostar ca 299 kr. Hade jag betalt 40 kr för den hade jag haft överseende men inte här är inte okej.

Jag har aldrig haft problem med att mascara kladdar av sig under dagen, trots att jag haft vanlig mascara istället för vattenfast. Den gav ett fint resultat men när den inte ens håller en arbetsdag är det en av de sämre jag testat. Att det dessutom krävs en hel del arbete för att få den snygg är den inte värd det. Varken tid eller pengar. Då köper jag heller 6 st mascaror från Essence som jag vet kommer prestera klockrent, trots sin prislapp på ca 40 kr.

Nej, inget för mig. Inte värd hypen. Pinsamt nog den sämsta mascaran jag testat de senaste 10 åren.

/ Johanna, Beautyhyllan

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *