HudvårdMakeupRecensionSkönhet

Dupe Alert! Nyx Fat Oil Lipdrip & Clarins Instant Light Lip Comfort Oil

Det var länge sedan jag hittade två produkter så lika som dessa. Ingredienserna och förpackningarna är olika men de är nästintill identiska när det kommer till formula, doft, applikator och hållbarhet.

Nyx Fat Oil Lip Drip i nyansen 02 Missed Call & Clarins Instant Light Lip Comfort Oil i nyansen 02 Raspberry.

Läppoljorna är tjocka, återfuktande och extremt glossiga. Jag upplever dem inte som klibbiga och man slipper att läpparna fastnar i varandra och det blir trådigt (Juicy Tubes, I’m looking at you). Jag behöver applicera mer om jag ätit men annars känner jag mig återfuktad i många timmar. En varning är att du kan få med den något fruktiga smaken när du dricker och äter.

Clarins innehåller bland annat sweetbriar-rosolja, jojobaolja och hasselnötsolja. Nyx Fat Oil innehåller hjortronfröolja, hallonfröolja och squalane. Jag föredrar de vårdande ingredienserna i Nyx. Läs varför längre ner.

Förpackningarna

Förpackningarna har två helt skilda personligheter. Clarins känns som Nyx mer sofistikerade storasyster. Nyx är lekfull med rund komponent, ett limegrönt lock och lekfull typografi. Clarins är mer posh med fyrkantig komponent, klassiskt vänsterställda serifer och guldigt lock. Är Nyx lekfull eller barnslig? Är Clarins klassisk eller tråkig? OM jag ska vara väldigt fördomsfull kan jag se Clarins i närheten av en filofax och Nyx fiskas fram ut en miniväska a lá 2003. Jag gillar båda.

Färg

Clarins lip oil finns i 8 nyanser och den jag har heter 02 Raspberry. Nyx Fat Oil finns också i åtta nyanser och jag har 02 Missed Call. Dessa är båda väldigt ljusa och diskreta i färgen. Därför är det svårt att se skillnad när de är applicerade på läpparna.

Clarins till vänster och Nyx till höger. Väl på läpparna syns ingen skillnad i färg.

Pris

Nyx Fat Oil Lip Drip kostar 4,8 ml för 119 kr (24,8 kr/ml) och Clarins Instant Light Lip Comfort Oil kostar 7 ml för 225 kr (32,14 kr/ml).

Vilken ska du välja?

Rent krasst beror det på hur ofta du applicerar läppolja och vilken förpackning du dras till. Nyx är något billigare i milliliterpris men är du en storkonsument kommer du behöva investera i en ny oftare. Sedan beror det på vilken förpackning som tilltalar dig mest.

För min del slår Nyx högre. Av den enkla anledningen att jag inte är en storanvändare av glossiga läpprodukter och förpackningen är mindre. Dessutom är jag inte helt nöjd med att Clarins innehåller hasselnötsolja. Jag är vanligtvis inte allergisk mot just hasselnötter men under pollensäsongen kan min kropp gå till krig mot vilken allergen som helst. Clarins kommer att hamna i återvinningen, för jag vågar inte chansa.

Över lag är jag väldigt glad att ha hittat en ny tjock läppolja. Det är alltid kul att testa något nytt!

/ Johanna, Beautyhyllan

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *