Skönhet

Gadgets som följer med in i 2023

Att teknik har en viktig plats i min vardag är en underdrift. Jag använder teknik i jobbet och som för många andra är min telefon en av de viktigaste sakerna jag äger. Trots det är jag väldigt kräsen när en ny gadget ska in i mitt liv. Jag läser på om produkter, ser på recensioner och utvärderar hur mycket produkten faktiskt är värd för mig.

För mig gäller det att tekniken jag tar in i mitt liv underlättar i vardagen. Antingen genom att spara mig tid och pengar eller gör en tråkig, men nödvändig, syssla roligare. Självklart är det viktigt att denna gadget också förbättrar resultatet. Här kommer två gadgets jag verkligen rekommenderar + vilken som blir mitt nästa inköp!

Depend Gel iQ

Det var 10 år sen jag använde gellack. Jag köpte Depends föregångare år 2012 och använde den fram till 2014 då produkten återkallades. Själv hade jag aldrig några problem med produkten och fick salongsresultat varje gång. Jag blev otroligt glad när de introducerade sin nya variant förra året. Snacka om revansch!

Startkitet innehåller UV/LED-lampa, pre-cleanser, baslack, topplack och high shine cleanser. De färgade lacken köper man separat. Det finns ett bra utbud av färger (runt 35 st) och de släpper nya kollektioner varje säsong.

Med vanliga nagellack får jag färgsläpp redan dag 2. Med Depends gellack ser de nygjorda ut i upp till 14 dagar. Jag tröttnar vanligtvis rätt snabbt på färgen jag har på naglarna men det har inte varit ett lika stort problem sen jag började med Depends gelnagellack. Troligtvis är det för att lacket ser nygjort ut längre.

Depend Gel iQ startkit med kostar ca 499 kr och de färgade lacken kostar 85 kr st. De går att köpa på bland annat Åhléns och Lyko.

 • Sparar jag pengar?
  Om man jämför att göra dem på salong, absolut. Nu gjorde jag inte det i vanliga fall (inte efter det första, enda och väldigt traumatiska besöket på en salong). Däremot så behöver jag inte använda lika mycket av mina vanliga lack vilket är en bonus.
 • Sparar jag tid?
  Det tar något längre tid att göra naglarna med alla steg. Rengör, bottenlack, härda, färgat lack, härda, färgat lack, härda, topplack, härda, rengör – sen är man klar! Men jämför man den tiden man behöver lägga en gång på 14 dagar istället för att måla om dem var tredje dag så sparar jag verkligen tid.
 • Får jag ett bättre resultat av att använda denna?
  Det är mycket svårare att råka stöta emot något och förstöra lacket med ett härdat gellack än vanligt nagellack, så ja.
 • Är den rolig att använda?
  Ja. Det är lika roligt att leka nagelsalong varje gång.

Tanrevel Pro

Tanrevel Pro är en kompakt, spraytan för hemmabruk. Den är väldigt lätt att använda och jag har hittills inte misslyckats med det. Hejdå till fläckig bränna!

Jag använder färgen Luxury dark. Trots att jag är väldigt blek fungerar färgen utmärkt. Den har en lila underton som hjälper till att neutralisera de orangea/gula toner som Brun utan sol-produkter vanligtvis brukar dra åt. När det kommer till BUS-produkter föredrar jag de som har gröna (exempelvis St. Tropez) och lila undertoner.

Jag har testat Tanrevels Tanning Mousse till kroppen, i färgen Golden Brown och tycker tyvärr att den är något för orange i tonen. Får hoppas att de släpper även moussen i Luxury Dark. Även om det tar lång tid att använda apparaten på hela kroppen är det värt besväret för det mesta. Det vore skönt att ha en mousse om man behöver lösa bränna på exempelvis benen lite snabbt.

Tanrevel Pro startkit med kostar ca 1299 kr och går att köpa på bland annat Tanrevel.se, Kicks och Lyko.

 • Sparar jag pengar?
  Tanrevel Pro har en hög startkostnad men är ändå billigare än att gå till en salong för spraytan och få det gjort av ett proffs varje gång.
 • Sparar jag tid?
  När jag använder den till ansikten, ja. Till kroppen, nej. Det tar lång tid att använda den på kroppen. Fördelen är att sprayfunktionen gör det enklare att nå ryggen och andra svåråtkomliga delar av kroppen. Det är därför värt att använda den även på kroppen.
 • Får jag ett bättre resultat av att använda denna?
  Ohja! Att få till en jämn applicering i ansiktet, på halsen, dekolletage och rygg är något jag haft svårt för tidigare och detta verktyg har verkligen underlättat.
 • Är den rolig att använda?
  Ja, den är otroligt roligt att använda.

Nästa gadget-inköp

Jag kommer att unna mig en Theraface från Therabody. Det är en kombinerad gadget med massagepistol/mikroström/LED ljusterapi/rengöringsborste/värme & kyla. Denna gadget fick jag upp ögonen för när Maria Ahlgren och Louise Lundberg delade sina erfarenheter på Instagram. Den lanserades i april 2022 och nu har jag läst tillräckligt för att bestämma mig.

Rätt många gånger om året går jag till en naprapat för behandling av mina spända käk- och halsmuskler. I perioder går jag två-tre gånger i månaden. Varje besök kostar mellan 850 och 1200 kr. Om man ser till att denna gadget skulle kunna hjälpa mig med mina käkproblem så är den lätt värd 4499 kr. Både rent ekonomiskt men främst för mitt välmående. Det får bli en 30-års present till mig själv.

Dela detta inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *